Hotelarrangement

Lekkertrappen.be, Onderox Magazine en reisorganisatie Happy Weekends uit Geel slaan de handen in mekaar om je een bijzondere fietservaring aan te bieden. Met het nieuwe Hotelarrangement ben je van harte welkom in drie hotels: het Brugse Ommeland (B), de Betuwe (NL) en het Maasland (B). Om te gaan fietsen, lekker te eten, zalig te slapen en hartelijk te ontbijten. Het Lekkertrappen Fietsfestival Hotelarrangement is te boeken tussen 1 april en 30 september 2019.

Hotelarrangement  Hotelarrangement

Het nieuwe concept ziet eruit als volgt. Op dag 1 rij je ’s morgens naar het hotel; de fietsen gaan mee op de fietsendrager. Aan de hotelreceptie ontvang je twee Lekkertrappen-fietsroutes, krijg je twee stempels op je spaarkaart en vervolgens spring je op je fiets voor de eerste route. Die is tussen de 60 en 65 km lang en toont je de mooiste plekken van de streek. Je route bevat tips voor stops onderweg, inclusief een tof terrasje en een smakelijke lunchplek.

Eten-slapen-ontbijten

Late namiddag/vroege avond ben je terug in het hotel en check je in. Op je kamer wacht je een verfrissende douche en een zalig bed. Maar dat is voor straks want eerst ga je dineren. In het hotelrestaurant word je getrakteerd op een lekker 3-gangenmenu. Na afloop zet je je avond verder in de bar of misschien ga je nog wel een avondwandelingetje doen.

Tweede fietstocht

Na een verkwikkende nacht moet de energievoorraad op peil worden gebracht voor je tweede fietsdag. Gelukkig staat er een uitgebreid ontbijtbuffet voor je klaar. Zijn de laatste kruimels naar binnen gewerkt? Dan ben je helemaal klaar voor de tweede fietstocht, opnieuw tussen de 60 en 65 km en ook die vertrekt van aan het hotel.

Supplementaire nacht

Deze tweede route toont je een ander deel van de streek en ook nu weer krijg je suggesties om onderweg te stoppen, wat te drinken of iets te eten. Op het einde van de middag ben je terug aan het hotel en is het in principe einde programma. Tenzij je er niet genoeg van krijgt, dan boek je nog een supplementaire nacht. Of zelfs een derde nacht.

Twee stempels op spaarkaart

De routes zijn zoals je ze gewend bent bij Lekkertrappen.be: makkelijk te volgen via de knooppunten. Onderweg hou je je ogen open want je dient vier foto’s in de juiste volgorde te zetten en drie vragen te beantwoorden. Op je spaarkaart ontvang je per Ontdekkingsarrangement twee stempels. Met vijf stempels is die vol en kom je in aanmerking voor de hoofdprijzen. Dit loopt dus parallel met het Lekkertrappen Fietsfestival.

Drie prima hotels

Happy Weekends zocht voor het Lekkertrappen Hotelarrangement drie prima hotels uit. Voor het Brugse Ommeland ligt dat op een boogscheut van het centrum van Brugge. De fietsroute brengt je trouwens door het historische centrum. Het hotel voor De Betuwe ligt in de buurt van Druten (regio Nijmegen) en eigenlijk op de rand van De Betuwe met het Land van Maas en Waal. De ene route leidt je door De Betuwe, dé fruitstreek van Nederland; de andere door het Land van Maas en Waal. Hotel nummer drie bevindt zich in Maaseik, de ideale locatie om de waterrijke regio te verkennen. Van hieruit fiets je makkelijk Nederland in, wat je ook zult doen.

Echte fietslocaties

Het Lekkertrappen Ontdekkingsarrangement is helemaal gericht op fietsers. Je tweewieler staat ’s nachts in een afgesloten fietsenstalling, waar ook oplaadmogelijkheden voor e-bikes zijn. De hotels zijn alle drie echte fietshotels. Je auto parkeren kan telkens gratis op de hotelparking. De locaties maken we met opzet niet bekend. Mag het nog een beetje spannend blijven?

In een notendop

Wanneer? Van 1 april tot 30 september 2019, op de beschikbare data (check www.happyweekends.be)

Waar? Je verblijft in een uitstekend 3- of 4-sterrenhotel in de regio Brugge (B), De Betuwe (NL) en het Maasland (B). Je gaat met eigen vervoer en fietsen naar het hotel. Alle hotels hebben gratis parkeerplaatsen en je dineert ’s avonds ook in het hotel.

Wat? Per hotel ontvang je twee Lekkertrappen-fietsroutes van 60–65 km met suggesties voor stops onderweg + je lost vragen op en zet foto’s in de juiste volgorde. Je krijgt 2 stempels op de spaarkaart.

Inbegrepen: welkomstdrank + 3-gangenmenu + overnachting + ontbijt + 2 fietsroutes, parking, wifi, veilige fietsenstalling

Niet inbegrepen: dranken, verblijfstaks, reis- en annulatieverzekering

Prijzen

De prijzen liggen voor elk hotel gelijk.

€ 97 p.p. op basis van een 2-persoonskamer
€ 127 p.p. op basis van een singlekamer

Aansluitende overnachting(en) in half pension (3-gangenmenu, overnachting, ontbijt): € 87 p.p. op basis van een 2-persoonskamer € 117 p.p. op basis van een singlekamer

Annulatieverzekering (af te sluiten tot max. 30 dagen voor vertrek): 4,5% van de reissom met een minimum van € 15 p.p.
Verzekering reisbijstand, lichamelijk letsel en bagage: € 6/dag

Verblijfstaks (ter plaatse te betalen)
€ 2,12 p.p.p.n. in regio Brugge
€ 1,50 p.p.p.n. in De Betuwe
€ 1,25 p.p.p.n. in het Maasland

Geen annulatie mogelijk en ook geen verschuiving naar een andere datum. Tip: neem een annulatieverzekering.

Fietsverhuur

Via de deelnemende hotels kan je fietsen huren (gewone of e-bike). Neem contact op met het hotel na je reservatie en vervolgens regel je dat rechtstreeks met het hotel. Prijzen via www.happyweekends.be.

Reservatie

  • Je surft naar www.happyweekends.be (knop Fietsfestival)
  • Je selecteert de regio: Brugse Ommeland, De Betuwe of het Maasland
  • Je selecteert je gewenste dag op basis van beschikbaarheid
  • Je vult je gegevens in
  • Op het einde van je boeking reken je meteen af met je betaalkaart (Bancontact, Visa, Mastercard)
  • Via mail ontvang je een bevestiging van je reservatie, samen met de praktische in formatie (gegevens van het hotel, uur van beschikbaarheid kamer, uren van diner en ontbijt,…)
  • Bij aankomst in het hotel ontvang je de 2 routes en ga je lekker fietsen

Telefonisch reserveren via +32 (0)14 75 71 16 (Happy Weekends).