Fietsweekend

Fiets en Wandelweekend De Veluwe met gratis voucher

ARNHEM/RETIE – De Veluwe nodigt zowel uit om te wandelen als te fietsen. Dat inspireerde reisorganisatie Happy Weekends uit Retie om van vrijdag 31 augustus tot zondag 2 september 2018 een Fiets & Wandelweekend aan te bieden: ofwel ga je mee wandelen ofwel mee fietsen. En laat net op dat moment van het jaar de heide in bloei staan.

De Veluwe presenteert zich als het mooiste natuurgebied van Nederland. Terecht. Bossen, stuifduinen, korstmossteppen en uitgestrekte heidevelden die in augustus en september mooi paars kleuren. Je vindt het er allemaal in een afwisselend landschap. Dat herbergt verder een rijk dierenrijk: herten, moeflons, reeën en nog veel soorten die zich minder makkelijk laten spotten. Voor de Schotse hooglanders is dat allerminst het geval.

Twee nationale parken
Een deel van De Veluwe is omwille van de grote natuurwaarde erkend als nationaal park en heet voluit het Nationaal Park De Hoge Veluwe. In het 5.400 hectare grote bos bevindt zich onder meer het wereldberoemde Kröller-Müller Museum met zijn op één na grootste collectie werken van Vincent Van Gogh. Een ander deel van De Veluwe maakt deel uit van het Nationaal Park Veluwezoom, bekend voor zijn heideheuvels en stuifzandgebieden. Tijdens dit Fiets & Wandelweekend De Veluwe proef je volop van deze prachtige regio. De fietsers rijden langs en bezoeken Paleis Het Loo, de wandelaars doen een route in het Nationaal Park De Hoge Veluwe. Op zondag trekken zowel fietsers als wandelaars richting het NP Veluwezoom. De fietsers doen vrijdagmiddag een route van 30 kilometer en zaterdag en zondag telkens een 65-tal. De wandelaars stappen vrijdag 6 kilometer en zaterdag en zondag een 15-tal. Alle tochten zijn begeleid. Logeren doen we in een mooi hotel aan de rand van Arnhem.

Speciale acties
De prijs voor dit weekend van 31 augustus tot 2 september 2018 bedraagt 227 euro p.p. incl. twee overnachtingen, 2x ontbijt, 2x driegangendiner, 2x lunch, een welkomstdrank vrijdagavond, toegang NP De Hoge Veluwe (wandelaars) of Paleis Het Loo (fietsers), begeleiding Happy Weekends. Geen supplement single! Busvervoer mogelijk vanuit Turnhout (55 euro p.p.), zo ook fietshuur (12,50 euro/dag gewone en 18,50 euro/dag e-bike). De deelnemers aan dit weekend ontvangen een gratis voucher voor een dagfietstocht van Happy Weekends t.w.v. 20 euro. Tussen begin juni en eind augustus wordt een 10-tal dagfietstochten georganiseerd, voornamelijk in de Kempen. Tijdig reserveren voor dit Fiets & Wandelweekend De Veluwe is aanbevolen.

Reservaties via www.happyweekends.beinfo@happyweekends.be of 014 75 71 16.

 

Schrijf je in op de nieuwsbrief en ontvang als eerste onze fietstips.